2017. júl 10.

Szurkoló házirend - ExtremeMan Nagyatád

írta: FixedXHungary
Szurkoló házirend - ExtremeMan Nagyatád

Feleségnek, anyának, anyósnak :-)

Közeleg a nagy nap..., gyakorlatilag hónap végén van a hosszú távú ironman Nagyatádon. Hazai versenyről lévén szó, van esély rá, hogy édesanyám és édesapám is ellátogat, hogy szemtanúja legyen az önsz*patás csúcsának és mivel élőben még nem láttak szenvedni, mindenképp össze kellett szednem pár szabályt, amelyet szigorúan be kell majd tartaniuk! :-)

Kezdjük az elején... Miért fontos ez?!

Azért drága barátom, mert amikor úgy a 9. órában a tűző napon hajszolod magad sportálmaid felé, akkor egy tekintet elég ahhoz, hogy kibillentsen A helyzetből és a folyamatosan támadó démonaid ne legyenek úrrá rajtad. Farkas Csabi barátomnak van egy speciálisan kifejlesztett arckifejezése, amelyet már sokszor villantott nekem 1-1 olyan bevetésen, ahová elkísért minket, tudod ez az az arc, mintha épp egy élő krokodilt gyilkoltál volna meg puszta kézzel úgy, hogy közben leszakadt az egyik karod tőből, fröcsögő vérrel mászol ki a vízből..., na mintha Csabi épp ilyet látna, úgy néz  :-)

steve-harvey-family-feud-shocked.jpg

Képzeld el ugyanezt féltő édesanyád szemszögéből, aki természetesen nem tudhatja, hogy milyen küzdelem zajlik épp belül, felkészületlenül épp nem a megfelelő kifejezést használja egy olyan helyzetben, amikor amúgy is nehéz és Hodor legyen a talpán, aki végül zárva tudja tartani az ajtót a démonaid előtt!

Éppen ezért összeszedem már jól az elején, hogy mit szabad és mit nem!

Az első és legfontosabb azt tisztázni, hogy egy hosszú távú ironman-en mi, a sportolók, kizárólag és csakis qrvajól nézhetünk ki, még a verseny legnagyobb drámájában is! Csak és kizárólag qrva erősek lehetünk, de minimum, hogy qrva erősnek nézünk ki, még ha ez volna a legutolsó is, ami eszébe jut annak, aki ránk néz! Egy hosszútávú ironman induló a célbaérésig maga az erő és a szépség! Ezt jó előre tisztázni és ebből következik az, hogy...

...mit nem mondhatunk:

  1. ...zmeg szívem de szarul nézel ki!
  2. Úristen fiam, jól vagy?
  3. Jaj miért csinálod ezt magaddal?!
  4. Fáj?
  5. És a legveszélyesebb kombinációk a "feladni" szóval kapcsolatos bármely megnyilvánulás!

 

Mindezek mellett ugyancsak veszélyesek a fentiek non-verbális kifejezése, tehát:

  1. Nem vágunk olyan arcot, mintha egy élő bárányt tépnénk szét a fogainkkal!
  2. Nem vágunk olyan arcot, mintha egy mindent elsöprő cunami száguldana felénk!
  3. Nem biggyesztjük le a szánkat és nem ragyog a szemünk a fájdalomtól!

 

Íme néhány példa arra, hogy mit mondjunk akkor, amikor épp elfutunk a kis család előtt:

  1. Hajrá fiam!
  2. Hajrá Zoli!
  3. Hajrá apa!
  4. "Kemény vagy, mint a kád széle!"
  5. Egy hős vagy!
  6. ...és ehhez hasonlók istenítések végtelen sora!

 

Valamint példa az érzelmek non-verbális kifejezésére:

  1. Konfetti ágyú
  2. Egy nagyobb konfetti ágyú
  3. AC/DC Thunderstrike élőben
  4. És ha már ott van, akkor AC/DC-től végül is bármi
  5. Hullámzó tömeg
  6. Nevemet kántáló, hullámzó tömeg

 

Miután látótávolságon kívül kerültünk, természetesen megengedett az összeomlás, sikongatás, családtagok egymás vállán sírása, egymás támogatása, de fontos, hogy jelöljünk ki egy őrszemet, aki eme világvége hangulat alatt is éber tud maradni és jó előre jelezni, ha újra a közelben vagyunk. A feladat földöntúli mértékben nagy felelősség, mert idejében köteles figyelmeztetni a családot, hogy mire újból odaérünk, mindezen érzelmi kitörés nyomai se legyek láthatóak.

Nos, például édesanyám nem látott még ilyen extrém terhelésben, így nincs tapasztalata, hogyan kell ezt kezelni. Drága feleségem már sokat látott asszony, keményebb már, mint a kád széle, végigkísért többek között egy 28 órás tekerésen, ahol mélyebb drámáim voltak, mint egy ironman-en valaha, így őt nem féltem attól, hogy mosolyogva vár majd minden fordulóban és mondja majd szépen, hogy "fussál hülyegyerek, fussál" :-))) Na de a szüleimnek el kell magyarázzuk, hogy ha úgy nézne ki az arcom, mintha valami fájna, akkor nagyjából magabiztos 100%, hogy az fáj is, így nem kell rákérdezni, hogy biztosan forogjon az a kés a sebben :-)

Aki volt már ilyen bevetésen az tudja, hogy milyen fontosak a fentieket előre tisztázni, aki viszont nem, annak kifejezetten ajánlott itiner!

Viszlát jövő hétvégén Nagyatádon!

Thunder! Ná ná ná náá ná ná ná nááááááá!

 

 

 

Szólj hozzá