2017. aug 25.

Szurkolói házirend - BudapestMan

írta: FixedXHungary
Szurkolói házirend - BudapestMan

Avagy mit és hogyan az olimpiai távon

Hát..., mivel a nagyatádi versenyre mindenképp szerettem volna felkészíteni a jelen lévő szurkolóimat, benne főleg szüleimet, így a soron következő BudapestMan esetében is fontos tisztázni pár dolgot. 

Miért?

Azért mert amíg Nagyatádon fél napon keresztül mész, addig a BudapestMan-on bőven 3 órán belül beérsz és így teljesen más a helyzet. Míg az iron távon egész nap küzdesz a lidércekkel, úgy az olimpiai távon (1,5km úszás, 40km bringa, 10km futás) rakéta üzemmód van. Ez azt jelenti, hogy most nem az egész napra beosztott erőforrás optimalizálás megy, hanem nyomod a témát, ahogy a csövön kifér. Persze nyilván próbálod tartani az edződ által felvázolt tervet..., khm...persze próbálod... :-)

Míg édesanyám például Nagyatádon azt látja, hogy órákon keresztül megyek, ahhoz képest nyugodt és rendezett pofával, addig vasárnap lehet más a helyzet. Ennek az az oka, hogy így Nagyatád után olyan arccal képes odaállni az ember a ratjhoz, mintha minimum róla mintázták volna az Ironman Isten szobrát (tudom, hogy még nincs ilyen, de ha lesz, az olyan lesz, mint én, szóval nekem ne magyarázd meg, jó?!). Szóval állsz majd ott a rajtnál, rajtad a kék úszósapi, alattad lötyög a 2 hetes pihi időszak alatt felropizott, felsörözött, felpörköltözött úszógumi, kicsit talán betakar a szintén új fícsörként növesztett toka részleg és amikor eldurran a startpisztoly, belerontasz a vízbe, mintha minimum az életed múlna rajta. És sajnos 4-5 másodperccel később rá fogsz jönni, hogy tényleg az életedért küzdesz. Reggel a Lupa felé menet még biztosan az ment a fejedben, hogy fasza kis szezonzáró lesz, rövid táv, pesti téma, millió ember, lehet majd veretni a bicón és futni a városligetben, mint valami görög félisten..., stb stb... és persze a vízben 2 perccel később már vágod majd, hogy "hülyegyerek" vegyél vissza, mert a búvárral kell majd kamilláznod, ha így folytatod...

Szóval, azért fontos tisztázni a szurkolói szemszöget, mert egy ilyen olimpiai táv pont eléggé rövid=hosszú ahhoz, hogy elszámold magad és olyan poklot élj át, amilyen még a világon nem volt. Amennyiben ez a pokol megmutatja magát, akkor lehet szépen elfelejteni a vigyorogva futást, vagy a villantós bicózást és lehet szépen dédelgetni a "hogyanszedjemösszemagamebbőlaszarból" stratégiát.

Éppen ezért, ha kijössz vasárnap, nyilván kizárólag azért, hogy egy fixis hülyegyereket megnézz, akkor az alábbiakkal járulhatsz hozzá a kudaromhoz és sikeremhez. Előre tisztázandó, hogy keresztneveket nem használhatsz, mert ez itt minimum a GI-Joe szint és ott sem Tiborok és Amálok küzdenek a gonosz erőkkel. maradjunk annál, hogy "Hülyegyerek", ami a fixi miatt szerintem megfelelően helyénvaló nickname.

Mit nem mondhatsz:

  • Hallod, ennyi?!
  • Ez már a verseny?
  • Miazafixi?
  • Volt már a gyors köröd?
  • stb...

 

Valamint amit mondhatsz:

  • Nyomjad hülyegyerek!
  • Csakametál!
  • Tánderrrrr!
  • Isten vagy!
  • Micsoda férfi!
  • Úristen ez ő?!
  • stb...

 

Mivel szeretnék PB-t menni, így van rá sansz, hogy vörös fejjel, végtelen lidérchadsereggel küzdve fogom tolni ezt a bő 2 és fél órát, így ha eltorzult arcot látsz, ami picit hasonlít rám, akkor nagy eséllyel az én leszek!

Amúgy meg nagyon várom ezt a versenyt, mert Budapesten eddig csakis jó tapasztalatom volt és úgy látom, hogy a szervezők igyekeznek odatenni magukat, hogy az első BudapestMan mindenki számára óriási élmény legyen.

Akkor hát viszlát vasárnap!

Thunderrrrrr! Na na na na naaaaa na na na naaaaaaaa!

 

ps: persze biztosan vágod, hogy ez sokkal inkább magamnak szól, hogy ne nagyképűzzem túl az elejét :-)))

Szólj hozzá

személyi edzés futás rekord ironman étkezés dietetika felkészülés labor futó edzes futóedzés tudatos étkezés edzesterv tiratlon mutimiteszel teljesítmény diagnosztika edzővel edzeni sportos étkezés sportkaja